Brinks Historic Motorsport

                                                                           
Autoservice Brinks is één van de zeldzame specialisten waar ze nog echt aan auto’s kunnen sleutelen. Waar vind je nu nog monteurs die echt vieze handen krijgen en een carburateur kunnen afstellen op het gehoor? Nou, in Gorssel dus…. Na enkele jaren van het rijden van regelmatigheidrally’s door zowel Attie als Olaf werd besloten om het eens een stapje hogerop te zoeken op de autosportladder. Wij hadden in de afgelopen jaren zo zoveel ervaring opgedaan in de preparatie van allerlei Volvo’s voor deze historische rallysport dat wij een nieuwe uitdaging zochten. De oprichting van ‘Brinks Historic Motorsport’ was toen een feit.

Wat is er nou mooier om met techniek, in feite stammende, uit de jaren vijftig van de vorige eeuw de competitie aan te gaan met de hedendaagse rallyauto’s! Daar komt dus nog wel iets voor kijken. Ten eerste een stel enthousiaste vrijwilligers met dezelfde positieve afwijking als wij…… Nou, die waren dus makkelijk in Gorssel te vinden. Kan iedereen dat nou? Nou nee, we zochten technici die ook wisten hoe je deze klassieke auto’s beter en sneller kunt maken. We zochten dus mensen die een versnellingbak kunnen reviseren met gebruik van een paar steeksleutels en een draaibank, mensen die nog contactpunten kunnen afstellen en kleppen kunnen stellen. Tegenwoordig hangt een auto alleen maar aan de testkast en wordt deze met de laptop gerepareerd. Er wordt ook geen onderdeel meer gerepareerd. Is iets kapot dan wordt het vervangen. Echt ouderwets sleutelen wordt gewoon niet meer geleerd!

Het team werd al snel gevormd en een plan werd gemaakt. 
Arjan Rozendal heeft vroeger het vak van sleutelen van Attie geleerd en werd
gevraagd om bij het team te komen. De zoon van Attie, Remco Brinks heeft in de loop van jaren ook veel meegekregen en werd ook gevraagd. Later is hier Thom Oltvoort ook bijgekomen dit mede om zijn kennis als werktuig bouwkundige.

Gekozen werd voor een Volvo Amazon. Olaf kocht een Zweedse ex-rally 
Amazon en deze werd als voorbeeld gebruikt. Deze Zweedse auto werd helemaal gestript en bekeken hoe deze techniek was opgebouwd. Nadat Olaf een Nederlandse Volvo Amazon van het type 122S uit 1967 had aangeschaft werd begonnen met de opbouw en tuning van de auto. Het team kon vele aanpassingen van de Zweedse auto gebruiken en hun eigen verbeteringen doorvoeren waarvoor in de loop van alle jaren ervaring was op gedaan.